BELLYBOAT TROPHY 2020

Beste vliegvissers,

We nodigen u graag uit op onze eerste open BellyBoat Trophy 2020 wedstrijd op ons clubwater. Deze wedstrijd staat open voor alle vliegvissers

Plaats: INDIANA FLYFISHING vzw - Hondelestraat 13 - B 9840 De Pinte 

Datum: zaterdag 9 mei 2020

Programma:

 • Loting : 07u30

 • Briefing 08u15

 • Start wedstrijd: 09u00 u we vissen 8 reeksen van 45'

VOORMIDDAG 

 • Reeks 1: 9u00 tot 9u45 
 • Reeks 2: 9u55 tot 10u40 

 • Sanitaire pauze van 20 min 

 • Reeks 3: 11u00 tot 11u45 

 • Reeks 4: 11u55 tot 12u40 

 • Middagpauze van 12u40 tot 14u00

NAMIDDAG

 • Reeks 5: 14u00 tot 14u45
 • Reeks 6: 14u55 tot 15u40

 • Sanitaire stop van 20 min

 • Reeks 7: 16u00 tot 16u45

 • Reeks 8: 16u55 tot 17u40

 • Prijsuitreiking: rond 19u00

 • Max. aantal toegelaten deelnemers = 40 personen

Inschrijving:

Inschrijven kan enkel via onze website via onderstaand registratieformulier en door overschrijving van 50€ per persoon op bankrekening Indiana FlyFishing met vermelding BT2020 + Naam 
op rek. IBAN BE40 0017 3897 3863BIC - GEBA BEBB
De inschrijving omvat: deelname aan de wedstrijd, ontbijt (koffie en boterkoek) en lunch. 
Dranken zijn voor eigen rekening.

Dankzij onze sponsors hebben we een prachtige prijzentafel:,
Fario Jan, Fasna FlyFishing, Kees Hamelinck, Fishbone Custom RodsTraining

Weekend 2 & 3 mei is trainen mogelijk, voor niet leden zijn de trainingsdagen enkel via een dagkaart van 30€ mogelijk, deze kan je ook best vooraf reserveren via onze website.

Tot binnenkort in De Pinte
Indiana FlyFishing team

WEDSTRIJDREGLEMENT BELLYBOAT TROPHY 2020

 1. Door inschrijving en betaling, gaat iedere deelnemer akkoord met het wedstrijd reglement . Bij deze verklaar je ook dat de organiserende club niet aansprakelijk kan gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen.
 2. Parkeren kan enkel op de voorziene parking vooraan aan de hockeyclub.
 3. Er wordt weidelijk gevist met respect voor dier en natuur. Gevangen vis wordt respectvol gedrild en met zorg onthaakt, en met het schepnet aan boord gebracht en teruggezet.
 4. Omdat je niet overal veilig op de oever kan komen worden er tussen twee manches sanitaire stops voorzien van 20 min. Tijdens deze pauzes kan je de op het rotatie plan aangeduide plaatsen de oever betreden.
 5. Na het eindsignaal van iedere manche worden de lijnen onmiddellijk uit het water gehaald en worden pas terug te water gelaten na het startsignaal van de volgende manche.
 6. Bij inschrijving wordt u een gekleurd nummer gegeven , dit nummer is voor u uniek en voor de ganse dag. Per kleurgroep is er een controleur die voor de ganse dag u controleur is ,( bij rotatie roteert de controleur mee). De controleur ligt zich voor anker aan de rand van de sector. Het Indianameer is verdeeld in 4 sectoren, duidelijk afgebakend met vlotters op het water. De jury zal er strikt op toezien dat die sectorgrenzen rigoureus worden gerespecteerd.
 7. Bij vangst presenteer je de gevangen vis aan de controleur door het schepnet omhoog te houden samen met je uniek bootnummer. De jury registreert u vangst op een controleblad. De registratie is voltooid wanneer de controleur een groene kaart toont. Om misverstanden te vermijden zal de controleur u nummer roepen als er meerdere vissers tegelijkertijd een vangst ter controle aanbieden.
 8. Bellyboten zijn van het meerkamerig type, ankers, elektromotoren, fishfinders en parachutes zijn niet toegelaten. Roeispanen mogen gebruikt worden maar tijdens het roeien moeten alle vliegen en lijnen uit het water zijn.
 9. Veiligheid en praktische gegevens; Vooreerst is een veiligheidsvest verplicht , we zullen niemand toelaten die deze niet bijheeft, een zonnebril of andere wordt sterk aangeraden.
 10. Er mogen maximum 3 opgetuigde vliegenhengels aan boord worden meegenomen. 
  Er mag slechts met één vliegenhengel worden gevist. De opgetuigde reservehengels op de bellyboat hebben geen lijnen of vliegen op of in het water.
  De maximale hengellengte is 11 voet, er wordt aangeraden om met min 18/00 te vissen.
  Er mag gevist worden met maximum 3 vliegen aan de leader. Iedere vlieg mag slecht één haak bevatten. Alle kunstvliegen zijn toegelaten maar moeten te alle tijde weerhaakloos zijn of plat geknepen weerhaak. Het gebruik van alle andere aasvormen en lokmiddelen buiten kunstvliegen zijn verboden, kneedbaar deeg, geurstoffen, maden, wormen, en andere attractors zijn niet toegelaten. Bij twijfel kan de controleur de vlieg van de visser vragen en controleren , indien je op een overtreding van het reglement word betrapt worden alle vissen voorgaande aan de betrapping geschrapt van u fiche.
  Beetverklikkers, ... bungs in de volksmond, moeten voorzien zijn van een weerhaakloze haak.
 11. Er wordt de deelnemers ook gevraagd om een aanvaardbare tolerantieafstand tussen de bellyboaten te respecteren, en niet in op elkaars visplek te gaan vissen.Dit is een " gentleman's agreement " ... de organisatie doet hiervoor beroep op de fair play van de deelnemers om hierover discussies te vermijden.
  De jury zal hierin niet tussenkomen of bemiddelen.
 12. Er wordt een trainings weekend voorzien op zaterdag 2 mei en zondag 3 mei. Voor niet leden is dit enkel mogelijk met een dagkaart.
 13. De wedstrijd start om 9u00 en wordt gevist over 8 manches van 45 minuten. Door loting worden de sectors verdeeld
 14. Er zijn 4 manches in de voormiddag, en 4 manches in de namiddag. Tijdens de pauze schuif je 1 sector door. Na de middag begin je 2 sectoren verder dan deze die je s morgens begon. 
 15. Het begin en het einde van iedere manche wordt aangegeven met een geluidssignaal (claxon). Er wordt gevraagd aan de deelnemers om 10 min voor aanvang van de wedstrijd zich naar hun plaats te begeven. Dit zowel s morgens als s middags.
 16. Tussen de manches in is een transitiepauze van 10 min. ingebouwd om de deelnemers de gelegenheid te geven zich naar hun sector van de volgende manche te begeven. Deze pauzes zijn zeer tijdsbeperkt en moet worden gerespecteerd. Een vis gehaakt net voor het eindsignaal van de manche mag nog worden uitgedrild en komt geldig op het resultatenblad terecht. Dit is dan ook de uitzondering op deze regel.

Puntentelling:
1 punt per gevangen vis, alleen levende forel in het net telt

Klassement:
Per reeks wordt er een klassement opgemaakt . Blank is strafpunten volgens aantal deelnemers .
Na 8 reeksen worden alle plaatspunten samengeteld, winnaar is de visser met het minste plaatspunten. Bij execo is het aantal vissen over de ganse dag doorslaggevend. Indien nog een execo het aantal vissen van de laatste reeks, enz....

— Inschrijving BellyBoat Trophy —

Voor inschrijving vul je voornaam, naam en E-mailadres in en door overschrijving van 50€ per persoon op bankrekening Indiana FlyFishing met vermelding BT2020 + Naam
op rek. IBAN BE40 0017 3897 3863BIC - GEBA BEBB is je inschrijving compleet.