Vissen in coronatijden

04-05-2020

Maatregelen Corona en hengelen vanaf 4 mei

Beste Leden,

Goed nieuws, eindelijk mogen we terug vissen na een lange periode van quarantaine in ons kot, dit wel nog onder strikte maatregels die bepaald zijn door de overheid. Het blijft belangrijk om deze regels strikt te volgen en zo verder goed voor elkaar verder te zorgen.

TIJDELIJKE CLUB AFSPRAKEN:
We mogen terug vissen, dit wel nog volgens opgelegde regels. Hopelijk zijn deze snel voorbij en kunnen we terug vissen zoals vroeger.

WAT TE DOEN ALS JE KOMT VISSEN:   

  1. Met je lidkaart kan je aantonen dat je een verplaatsing maakt naar je hengelclub. Leden die ze nog niet hebben ontvangen kunnen de mail gebruiken als bewijs.
  2. In eerste instantie respecteer de afstandsregel van 1,5 meter tussen elke visser aan ons clubwater, boten, parking, enz.
  3. Alle leden die in de berging komen voor het vissen en die bootmateriaal neemt moet zich eerst registeren. Naam, datum, start uur en vertrek uur. Vissers die niet in de berging komen zoals bellyboat en kantvissers moeten zich niet registeren, maar zij mogen dan niet in de berging komen. In de berging is maar 1 visser toegelaten, de andere wachten buiten tot de berging terug vrij is.
  4. Er is ontsmettingsmiddel en doekjes voorzien, hiermee kan je de roeispanen mee ontsmetten die je zelf gebruikt voor het starten met vissen. Na gebruik moet je deze niet meer ontsmetten, dus iedereen ontsmet het materiaal die hij gebruikt bij opstart vissen. Er is ook ontsmettingsgel voorzien om je handen te ontsmetten.
  5. Persoonlijk bescherming zoals, mondmasker, handschoenen, enz. moeten de leden zelf voorzien.
  6. Na het vissen plaats je alle materiaal terug in de berging, het is niet toegelaten om materiaal door te geven aan een andere visser die na u komt.
  7. De toegang van de kantine is verboden voor alle leden. Er is geen drank verkrijgbaar.
  8. Op dagen dat er meer vissers zijn dan beschikbare boten rekenen we op de goodwill van onze leden om de boten maar ½ dag te gebruiken zodanig dat iedereen eens kan vissen vanuit een bootje.


Nuttige hengelinfo in coronatijden kan je op volgende sites vinden:

Sportvisserij Vlaanderen
https://www.sportvisserijvlaanderen.be/update-corona-opheffing-hengelverbod-vanaf-4-mei/

Federale Overheidsdienst Volksgezondheid: veel gestelde vragen: zie onderdeel Sportactiviteiten https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/

Richtlijn Corona en hengelen: https://www.natuurenbos.be/coronavirus-en-hengelen

Informatie Sport Vlaanderen: https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/

Info pleziervaart https://mobilit.belgium.be/nl/scheepvaart/covid_19_coronavirus

Richtlijnen en informatie van het Agentschap voor Natuur en Bos in verband met natuurgebieden: https://www.natuurenbos.be/corona

Algemene informatie van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid: https://www.info-coronavirus.be/nl/